"What we call 'normal' is a product of repression, denial, splitting, projection, introjection and other forms of destructive action on experience. It is radically estranged from the structure of being. The more one sees this, the more senseless it is to continue with generalized descriptions of supposedly specifically schizoid, schizophrenic, hysterical 'mechanisms.' There are forms of alienation that are relatively strange to statistically 'normal' forms of alienation. The 'normally' alienated person, by reason of the fact that he acts more or less like everyone else, is taken to be sane. Other forms of alienation that are out of step with the prevailing state of alienation are those that are labeled by the 'formal' majority as bad or mad." 

R. D. Laing, The Politics of Experience

mandag den 6. juli 2009

Husk: Demo for Abdulle i dag!!!

Så er det i dag, at der skal demonstreres for frigivelsen af Abdulle Ahmed. Læs mere her, og mød op!

Og: Tillykke med fødselsdagen, Abdulle!

2 kommentarer:

Pia Qu sagde ...

Jeg var med til demonstrationen Marian og jeg er meget rystet over Abdulles og hans families situation, jo mere jeg ved om den.

Da vi stod på Gammel Torv og råbte "befri Abdulle nu!" og stod med alle vore bannere, - følte jeg at mange af dem der kom forbi, - og mange stoppede op, simpelthen opfattede os som vanvittige eller noget i den stil.

Folk tror simpelthen ikke på at det er så grelt og selv de mennesker der abejder på gode afdelinger, nægter at tro på at det er sandheden at man behandler psykiatriske patienter så voldsomt og grimt.

Jeg har lagt et link i din tidligere blog om Abdulle, til Europarådets Torturkomités beretning efter besøg i Danmark 2008.
Her:
http://silentspheres.blogspot.com/2009/06/demo-for-abdulle-ahmed.html

En ting er at det er rystende læsning, men en anden ting er at det er endnu mere rystende at behandlere "forklarer" sig med mange dårlige undskyldninger for deres mangel på professionalitet og medmenneskelighed.
Som man bl.a. kan læse er der en psykiater der har forladt Sikringen netop p.gr.a. anvendelsen af fikseringerne..
Det er ikke den eneste behandler der har forladt en dårlig afdeling, desværre!
Personale der modsætter sig vilkårene på afdelingen bliver ofte mobbet ud. Ikke kun på den afdeling de er tilknyttet men via sladderkanalerne på andre afdelinger, der fungerer dårligt.
Den eneste løsning er at få mennesker ind fra andre professioner, der har livserfaringer og har høj moral.
Få ældre mennesker ind der tidligere har arbejdet som håndværkere, undervisere mm..
Man kan også indføre en eksamen for alle der skal ansættes i psykiatrien, der tester etik og moral hos vedkommende.
Og så skal vi have nogle dommere der tør lytte til andre end psykiaterne og psykiatere, der vil samarbejde i stedet for at modarbejde, os andre.
Desuden må der stilles flere krav til bistandsværger om antal besøg etc., f.eks. at det skal indføres i journal hver gang en bistandsværge har været på besøg, med en kommentar fra bistandsværgen om hans/hendes opfattelse af patientens tilstand mv.
Og personalet skal tvinges til at respektere bistandsværgernes stilling i forhold til de ansættelsesaftaler der er med Justitsministeriet.
Loven er fyldt med huller!

Marian sagde ...

Pia: Jeg ville sååå gerne have været med, men måtte arbejde, og må også tilstå, at jeg ikke engang er sikker på, at jeg i givet fald havde kunnet "klare mosten", siden jeg er lidt "emo" lige p.t., og meget nem at ryste.

Der sker simpelthen så meget forfærdeligt i denne verden, og én ting er, at der findes en hulens masse Benedikte Volfings alle vegne, der har en uhyggelig stor magt, som de benytter sig udelukkende af for at tilfredsstille deres egne, meganarcissistiske behov (jf. indlægget om Jani, og denne kommentar ovre på D.T.). En anden er, at der findes endnu flere, der måske har knapt så megen magt, men der, helt uden at tænke sig et sekund om, glædeligt projicerer deres meganarcissistiske behov ind i alle Benedikte Volfings, og derfor bakker helhjertet op om dem, når de udagerer hemningsløst på deres forsvarsløse ofre. Det er detsamme reaktionsmønster, der for godt og vel 75 år siden bragte en vis Hr. Hitler til magten i Tyskland. Til at brække sig over! - Og i dag sidder også de danskere, der opfattede jer som vanvittige, og mener, det er helt ok, at behandle "de sindssyge", som Abdulle behandles, og har travlt med at fordømme tyskerne... Ha!