"What we call 'normal' is a product of repression, denial, splitting, projection, introjection and other forms of destructive action on experience. It is radically estranged from the structure of being. The more one sees this, the more senseless it is to continue with generalized descriptions of supposedly specifically schizoid, schizophrenic, hysterical 'mechanisms.' There are forms of alienation that are relatively strange to statistically 'normal' forms of alienation. The 'normally' alienated person, by reason of the fact that he acts more or less like everyone else, is taken to be sane. Other forms of alienation that are out of step with the prevailing state of alienation are those that are labeled by the 'formal' majority as bad or mad." 

R. D. Laing, The Politics of Experience

onsdag den 9. april 2008

Skriv under mod "Mother's Act"!

"Mother's Act" er et lovforslag, der p.t. foreligger senatet i USA til afstemning. Lovforslaget går ud på, at indføre obligatorisk screening for fødselsdepression for alle gravide - ja, utroligt, men sandt: inden de overhovedet har født! Hvad lovforslaget egentligt går ud på, viser videoen nedenunder tydeligt. Det er amerikanske Amy Philo, der i videoen fortæller sin historie.

Amy's første søn, Isaac, fik alvorlige helbredsproblemer, der nær kostede ham livet, få dage efter hans fødsel i 2004. Amy reagerede med panikanfald og angst for at lade ham så meget som et sekund ud af øjnene. Helt normalt, ville jeg mene i en sådan situation. Det mente sundhedsplejersken nu ikke, og sendte Amy afsted, for at få "behandling".

Amy fik, efter en samtale, der varede 1, ÉT!, minut, Zoloft af sin læge. Der gik få dage, så begyndte Amy at få forestillinger om at dræbe Isaac. Dosen af Zoloft blev sat op. Forestillingerne blev værre. Dosen blev yderligere sat op, og Amy forestillede sig nu ikke kun, at dræbe Isaac, men også sin mand, sin mor, sine naboer og katte - og sig selv.

Systemets svar var, at foreslå mere "medicin", evtl. et neuroleptikon i tillæg til Zoloft. Imod lægernes råd, besluttede Amy dog heldigvis, at trappe ud af Zoloft, og "blev sig selv igen", som hun siger.

Lægerne havde også advaret Amy mod at få flere børn, da fødselsdepressioner angiveligt bliver værre for hver gang, hvert barn. To år efter Isaac kom til verden, fik han en lillebror, Toby. Både Amy, Isaac, Toby og resten af familien har det fint i dag. Det blev ikke til flere fødselsdepressioner, som lægerne havde varslet. På trods af, at Amy efter sin Zoloft-erfaring aldrig har taget nogen form for psykofarmaka igen. Eller nok snarere netop fordi hun ikke har gjort det!

Stik imod hvad psykiatrien også i Danmark fortæller om anvendelsen af SSRIs (antidepressiva som Zoloft) under svangerskabet, er risikoen for, at barnet bliver født med dødelige hjerne- og/eller hjerteskader 240% større for gravide, der tager SSRIs, end for dem, der ikke gør, som Peter Breggin konkluderer efter en gennemgang af de relevante studier. Helt bortset fra, at mange børn af mødre, der tog SSRIs under svangerskabet, efter fødslen lider af abstinenssymptomer. SSRIs er nemlig, også stik imod psykiatriens og farmaindustriens påstande, absolut vanedannende. Fysisk, ikke psykisk.

"Mother's Act" vil i praksis føre til flere og flere vordende mødre på antidepressiva, og dermed til flere og flere børn, der bliver dødfødt, respektive født med dødelige skader. Og den vil selvfølgeligt føre til, at flere og flere mødre ender i den onde psykofarmaka-cirkel, som Amy Philo nær var havnet i, havde hun ikke haft modet til at gå imod "eksperternes" råd.

Se videoen og skriv under på petitionen mod "Mother's Act"! - Du bor ikke i USA? Ikke dit problem? Tja, i dag USA, i morgen måske Danmark - og vi lever vel alle i densamme verden, når det kommer til krænkelser af menneskerettighederne, ikke??

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jamen er de ikke rigtig kloge!!!?


Jeg har sådan set ikke mere at tilføje, ville bare lufte min harme......

Marian sagde ...

Som jeg kommenterede på din blog i går: bare vent, det bliver meget værre endnu. Den U.S.amerikanske regering har faktisk udtalt, at planen er, at få screenet hele befolkningen, undtagelsesløst - og både den amerikanske, i første omgang, som hele verdenens, på længere sigt - for "psykisk sygdom". Forbindelserne mellem farmaindustrien og, især, den U.S.amerikanske regering er ikke til at overse. Der er vist snart ikke et kongres-/senatsmedlem, der ikke har aktier, f.eks. Eli Lilly-aktier...

Så jo! De er faktisk meget kloge! Men kun hvad deres egen profit her og nu angår. Folk der er i stand til at se udover deres egen næsetip advarer nemlig om "den største epidemi i USAs historie": alle de virkelige sygdomme og skader, det støt stigende forbrug af psykofarmaka forårsager.

Anonym sagde ...

Og tænke sig, at her sidder jeg og forarges over at vi i Danmark "tilbyder" obligatoriske screeninger til gravide - sådan at de kan vælge et barn med downssyndrom væk....

Marian sagde ...

Tja, som sagt, jeg frygter, der kommer mange flere ting hen ad vejen, som både du og jeg så kan forarges over... Vi bliver nok ikke lige med detsamme "arbejdsløse".

Anonym sagde ...

:-)

Anonym sagde ...

selv om det jo i virkligheden er dybt tragisk at vi ikke mister vores arbejde forløbig.....

Metakynisme var tosommerfugle inde på for nyligt....

Marian sagde ...

Af og til er man nødt til, at gøre lidt "sjov" med det hele. Ellers er det simpelthen ikke til at holde ud.

"Metakynisme" - "kynisme" med "k" på dansk, må se at huske det ;) - meget fint!