"What we call 'normal' is a product of repression, denial, splitting, projection, introjection and other forms of destructive action on experience. It is radically estranged from the structure of being. The more one sees this, the more senseless it is to continue with generalized descriptions of supposedly specifically schizoid, schizophrenic, hysterical 'mechanisms.' There are forms of alienation that are relatively strange to statistically 'normal' forms of alienation. The 'normally' alienated person, by reason of the fact that he acts more or less like everyone else, is taken to be sane. Other forms of alienation that are out of step with the prevailing state of alienation are those that are labeled by the 'formal' majority as bad or mad." 

R. D. Laing, The Politics of Experience

fredag den 11. september 2009

Mere om drabet på Torben Martin Bødker

Her kan man i kommentarerne til indlægget læse, hvor meget "amok" Torben Martin Bødker gik, før han blev skudt: Han åbnede døren for de to strissere, satte sig i sin sofa og bad dem om at gå, da de spurgte, om de skulle visitere ham. Wow! Jeg må nok sige, "sabelmanden", hvis fingeraftryk mærkeligt nok ikke var på sablen, var da virkeligt helt ustyrlig!

Det er statsadvokat Lise-Lotte Nilas enig i, hvorfor hun er nået frem til, at det var helt i orden, at strisserne affyrede tre skud mod Torben Martin Bødker og dræbte ham.

Jeg kan nu på en måde lidt forstå strisserne. Med den skrækpropaganda, der findes alle vegne angående "de farlige sindssyge", er det måske ikke så forunderligt, at strisserne ved det mindste tegn på modstand går i koma og skyder vildt om sig.

På den anden side spørger jeg mig, hvordan man egentligt retfærdiggør indblanding af politiet overhovedet. Det er måske en forbrydelse, at være såpas meget menneske, at man reagerer på umenneskelige oplevelser, oplevet f.eks. under en udsendelse som soldat i Bosnien, så man har brug for hjælp? Men altså, hvis det er en forbrydelse, så har man vel også ret til en advokat og en ordentlig retssag i forbindelse med at man bures inde? Ligesom man i så fald har ret til at sige "nej tak" til medicinsk behandling? Og hvis det ikke er, så har strisserne vel næppe ret til at mase sig på og ignorere en høflig opfordring til at skride ud af ens private hjem?

Relateret:
Gik amok???
Det er en brist, når man ikke er fuldstændigt afstumpet

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ja der er kun én ting at sige til dette.....
BLIV aldrig psykisk ustabil.... så må man slagtes.
Og husk at næste gang din bil er i stykker så tal da med din slagter om hvad der måske er galt!!!!!
I Danmark er det altså sådan nu at POLITIET er istand til at se om vi har brug for en læge/psykolog. Men jeg spørger mig selv Hvordan kan de det med en uddannelse på kun ca. 3,6 år hvor de også skla lærer alt om jura og love pluds deres praktik. WOOW POLITIKFOLK er nogle anderledes menesker end alle andre!!!
Hvor mange år tager det at blive alm. huslæge eller bare skolepsykolog?
Respekt siger jeg men til hvem?
Mvh
Jeanette Bødker

Marian sagde ...

Jeanette: Tak for din kommentar, og du har selvfølgeligt fuldstændigt ret, når du påpeger den manglende uddannelse politiet har til at varetage opgaver som tvangsindlæggelser. At det alligevel er politiet, der sendes ud til den slags opgaver, fortæller en hel del om vores samfunds syn på mennesker i kriser.

Mange gode tanker herfra, og jeg håber, i anker statsadvokatens afgørelse!