"What we call 'normal' is a product of repression, denial, splitting, projection, introjection and other forms of destructive action on experience. It is radically estranged from the structure of being. The more one sees this, the more senseless it is to continue with generalized descriptions of supposedly specifically schizoid, schizophrenic, hysterical 'mechanisms.' There are forms of alienation that are relatively strange to statistically 'normal' forms of alienation. The 'normally' alienated person, by reason of the fact that he acts more or less like everyone else, is taken to be sane. Other forms of alienation that are out of step with the prevailing state of alienation are those that are labeled by the 'formal' majority as bad or mad." 

R. D. Laing, The Politics of Experience

lørdag den 13. juni 2009

Vise ord fra en vis kvinde, om tvang

Hvis nogen savner en kommentar fra min side om det her, her er den:

Tvingas hästen förstår den inget. Hästen måste känna glädje, först då kan den visa sig i all sin prakt. -Ewa Jälmbrant

Hvad det har med mennesker i krise at gøre? Alt... alt...
_______________

Læs også: Diamond Valley Leader, "Involuntary mental health treatment 'torture' " (Tina Minkowitz, WNUSP, om psykiatrisk tvang)

2 kommentarer:

harning sagde ...

Jep - "nogen" savnede en kommentar fra din side:-)

Selv kunne jeg ikke lade være med at spekulere i om ikke vi samtidig skulle tvangsmedicinere eller hvorfor ikke tvangsforebyggefængsle mænd da de jo statistisk set står for voldet og drabene i samfundet - i tilfælde af pladsmangel kunne vi jo starte med dem der tidligere har begået vold - for uanset om de allerede er blevet straffet for det én gang så betyder det jo ikke at de ikke også skal straffes resten af livet .....

Marian sagde ...

Harning: Jeg synes, vi skulle overveje at simpelthen indføre Brave New World-tiltag for alle med detsamme. Hvorfor spare nogle, når nu alle mennesker har et potentiale til at blive voldelige? (Det bedste eksempel har vi jo i politikere og "eksperter", der åbenbart ikke bare er ligeglade med menneskerettighederne, men endda ser ud til at nyde at trampe på folk, der allerede ligger ned til de dør - åndeligt og/eller fysisk. Hvis det ikke er vold, så ved jeg ikke hvad er.)

At jeg ikke har kommenteret før eller mere udførligt, skyldes Ewa Jälmbrant, der er på besøg her med sine vidunderlige heste, og budskaber, der i al deres enkelhed rammer sømmet på hovedet, gang på gang. Og ikke bare med hensyn til heste og ridning altså... Jeg suger til mig, så meget, som jeg nu kan rumme...