"What we call 'normal' is a product of repression, denial, splitting, projection, introjection and other forms of destructive action on experience. It is radically estranged from the structure of being. The more one sees this, the more senseless it is to continue with generalized descriptions of supposedly specifically schizoid, schizophrenic, hysterical 'mechanisms.' There are forms of alienation that are relatively strange to statistically 'normal' forms of alienation. The 'normally' alienated person, by reason of the fact that he acts more or less like everyone else, is taken to be sane. Other forms of alienation that are out of step with the prevailing state of alienation are those that are labeled by the 'formal' majority as bad or mad." 

R. D. Laing, The Politics of Experience

torsdag den 27. november 2008

Mangler du en identitet?

Mangler du ikke bare et job, men også en identitet? Så skynd dig at flytte til Randers kommune! Jobcentret dér tilbyder dig nemlig en identitet som lidende af "ADHD" - eller muligvis andet fra ICD-10, kapitel V. Du kan gøre dit til, at du får din ønskeidentitet. Der findes nemlig - stadigvæk - ingen objektive, videnskabelige tests for hverken "ADHD" eller nogen anden diagnose fra ICD-10, kapitel V. Held og lykke!

14 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg var ved at falde ned af stolen igår da jeg læste at adhdforeningen havde foreslået at forsøget skulle fortsætte og udvides til hele landet, og jeg er stadig målløs! For én ting er at frivilligt lade sig undersøge og udrede af en dertil kompetent uddannet person i total fortrolighed - noget helt andet er at uddelegere denne opgave og lave screeninger i jobsentrene.
Det er så krænkende på så mange planer at jeg end ikke kan finde ud af i hvilken ende jeg skal starte. Hvilken ende joncentreneskal starte i er straks nemmere - for de skal bare startemed at se på det enkelte menneske med respekt fremfor at antage at mennesker som ikke kan få eller fastholde et job er dumme, dovne eller lade.
Målløs er jeg.

Anonym sagde ...

Pollyanna siger: at nu skal jeg jo ikke være så negativ- for faktum er at artiklen gav mig et fantastisk opslag til en si-fi novelle. :-)

Marian sagde ...

Jamen Harning, om det nu hedder "dum", "doven" eller "lad", eller om det hedder, politisk korrekt, "ADHD" - hovedsagen er vel, at det er den enkeltes skyld/fejl, ikke samfundets. Vi må jo beskytte samfundet for enhver form for ansvar, koste det, hvad det ville. Og hvad er bedre egnet til det, end massescreeninger på alle de områder i samfundet, hvor afvigende adfærd viser sig (dvs. overalt, i sidste ende), der, helt pseudo-videnskabeligt korrekt, kan afsløre alle afvigerne som defekte individer?? Så, jo jo! Lad os få jobcentrene i gang med at screene! Eller hvad med kasseassistenten i Netto? Jeg synes, det ville være en glimrende idé! I hvert fald er kasseassistenten i Netto da lige så "kompetent uddannet" som enhver anden.

Marian sagde ...

Hér og hér lidt mere om hvorvidt man behøves at være kompetent uddannet, for at kunne dele psykiatriske stempler - og de tilhørende kemiske stoffer - ud til højre og venstre.

Marian sagde ...

Og så har vi ham hér, psykiatriens Günter Wallraff :)

Anonym sagde ...

Blev min Pollyanna kommentar screenet væk?(og det var min - ikke nogen der forsøgte sig med identitetstyveri. :-) )

Marian sagde ...

Nej nej, det var bare gmailen, der var gået i koma over et eller andet. Nu er den dér :)

Marian sagde ...

En si-fi novelle? Sådan én, hvor man så kan sige "Harningsk", i stedet for "Orwelliansk", eller "Kafkaesk"? Men hvor meget si-fi er der egentligt over det, efterhånden?...

Anonym sagde ...

Skal du nu også tage mit lille positive Pollyannapip fra mig? For lidt Si-Fi er der da, hvis jeg skynder mig rigtig, rigtig meget. :-)

Marian sagde ...

Skriv, Harning, skriv! Du har meget meget travlt!!! :(

Anonym sagde ...

Sørgeligt, men sandt. :-(

Marian sagde ...

...men du kan altid lave projektet om til at skrive en samtidsnovelle. :D

Anonym sagde ...

Jamen, det er da ikke nødvendigt at flytte til Randers. Hvis jeg var ude på at få en sådan titel, skulle jeg da bare smutte til psykiater. Jeg skulle såmænd nok få en eller anden diagnose :-D

Marian sagde ...

Det er der ikke et sekunds tvivl om (uden at det skal være personligt ment ;) ). Men det smutter sig jo altså noget nemmere ned på jobcenter, end til en psykiater.

Gad for resten også godt vide hvad der sker, når man ikke synes, man har brug for flere identiteter. Smutter dagpengene så, eller hvad? Hm.